About

Manouk is een Nederlandse, freelance grafisch ontwerper & illustrator die afgestudeerd is in Bachelor of Arts van de Willem de Kooning Academie Rotterdam. Met haar achtergrond als illustrator heeft ze haar kennis uitgebreid als grafisch ontwerper. Ze combineert nu analoog met digitaal werk en illustratie met grafisch ontwerp. Dagelijkse (herkenbare) elementen, felle kleuren en humor komen veel in haar werk voor. Verder is Manouk een groot fan van analoge (oude) druktechnieken zoals zeefdrukken, risoprint en etsen. Volgens haar krijg je met deze technieken effecten die je nooit op de computer na kunt maken. Juist die imperfecties maken een werk perfect en persoonlijk. Dat rauwe randje mag er altijd bij.

Ook heeft Manouk met een collectief ‘Visueeltjes’ opgericht waarbij ze live tekent (visueel notuleren) voor bedrijven bij vergaderingen en brainstormsessies. Verder kun je haar ook nog aan het werk zien als docent beeldende kunst & vormgeving (bij het Grafisch Lyceum Rotterdam) of zou je muurschilderingen van haar tegen kunnen komen!

I am a Dutch graphic designer and illustrator with a Bachelor of Arts degree in graphic design from the Willem de Kooning Academy in Rotterdam. Coming from a background in illustration, developing my skills as a graphic designer seemed like a logical next step in combining analogue and digital work. Research, knowledge, enthusiasm and being able to create awareness are some of the things that drive me and my work. I believe that visualization is a good way to start a conversation and communicate a message clearly. I love creating products and designs for children, because their open-mindedness and way of looking at the world inspire me.

ILLUSTRATIE + GRAFISCH ONTWERP

Illustratie kan op vele manieren toegepast worden, zeker in combinatie met grafisch ontwerp. Om de website met iconen te verduidelijken, boekcover, geboorte- of trouwkaartjes, social media posts, infographics, posters en noem maar op. De laatste tijd verdiep ik me in het bewegend maken van mijn illustraties, hoe ik ze kan animeren. Kijk voor recent werk op mijn Instagram.

VISUAL NOTES

Vanuit Visueeltjes maak ik live visueel verslag bij brainstormsessies of evenementen voor bedrijven. Ook in opdracht, zoals een klantroute van een bedrijf of de doelstellingen gevisualiseerd. Wist je dat mensen visuele afbeeldingen sneller onthouden dan lappen tekst? Het is sowieso een fijne manier om snel inzicht te krijgen in wat er besproken is, een samenvatting van de brainstormsessie.

MUURSCHILDERING OF PRINT

Mijn jarenlange schilderervaring gebruik ik nu ook op grotere ondergronden, zoals muren! Voor bedrijven of particulieren. Wil je iets origineels op de muur? Stuur me dan foto’s van de muur, wat voor soort ondergrond het is en inspiratiebeelden. Er wordt altijd een ontwerp op maat gemaakt. Ook een digitale print, zoals op behang, is mogelijk. Kijk op deze pagina voor gemaakte voorbeelden.

WORKSHOP

Naast dat ik ontwerper en illustrator ben, geef ik ook les als mediavormgeven docent. Ik heb verschillende doelgroepen lesgegeven maar werk momenteel op MBO het Grafisch Lyceum Rotterdam. Ik vind het vooral belangrijk om me te verdiepen in de belevingswereld van de doelgroep; wat vinden zij interessant en wat willen ze leren? Neem contact met me op of neem een kijkje op deze pagina.

Follow
...
Back
Cart Your cart 0

No products in the cart.

Total0.00
Checkout
Empty

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!